Java’da Kalıtım 6 - Sınıf İnşası İçin Derleyici Kuralları
Bu bölümde java’da sınıf inşaası sırasında derleyicinin nasıl çalıştığından ve belli başlı derleyici kurallarından bahsedeceğiz.
Bu bölümde java’da sınıf inşaası sırasında derleyicinin nasıl çalıştığından ve belli başlı derleyici kurallarından bahsedeceğiz.
Bu bölümde java’da nesne oluşturma işlemini kalıtım perspektifinden derinlemesine ele alacağız.
Java’daki public, protected, package(default), private erişim değiştirici işaretlerini ele alacak ve bunların görünürlüğü nasıl etkilediği inceleyeceğiz.
Hem programlama dillerindeki statik ve dinamik tip dillerin farklarını ele alacak hem de bu ayrımın getirdiği avantaj ve dezavantajları göreceğiz.
Bu bölümde java’da referans ve nesne tiplerini, is-a ilişkisinin ne anlama geldiğini, bunun yanı sıra derleme zamanı ve çalışma zamanı kararları işleyeceğiz.
Java’da extends anahtar kelimesinin ne olduğunu, kullanımını, superclass ve subclass kavramlarını ve sınıf hiyerarşisinde UML diyagramı kullanımını göreceğiz.
Bu bölümde Java’daki kalıtım(inheritance) ve polimorfizm kavramlarını ele alacak ve kalıtımı sağlamak için asgari hedeflerin neler olduğunu işleyeceğiz.
Metotlara parametre geçirilirken kullanılan 2 farklı yaklaşımı ele alacağız. Passing By Value/Passing By Reference(Değer veya Referans İle Parametre Geçirmek)